Zorg voor goed zicht

Na een lange tijd thuis te hebben gezeten is het opeens zover… De scholieren zijn weer naar school en veel werkende Nederlanders gaan weer naar kantoor. Bij de start van elk schooljaar is het voor iedereen in het verkeer weer even wennen. Of je nu een fietsende scholier bent of een automobilist.

 

Goed zicht is daarom de komende maanden super essentieel. Ook jij moet er niet aan denken wat er gebeurt als je door vieze ramen en slechte verlichting een kind over het hoofd ziet? Veilig Verkeer Nederland pakt dit op richting scholieren en kinderen met de campagnes “De scholen zijn weer begonnen” en “Ik val op”.

 

Jij kunt ook jouw bijdrage aan de verkeersveiligheid leveren door uw auto goed te laten onderhouden. In de donkere dagen en bij hevige neerslag is goed en correct afgesteld licht, in combinatie met goede ruitenwissers essentieel.

 

Hieronder de volgende tips:

  • Vervang minimaal 1x per jaar de ruitenwissers, kijk hier hoe je de ruitenwissers controleert
  • Heb je last van klapperende ruitenwissers? Blijven er druppels of strepen op de ruit achter? Maak dan een afspraak bij ons en laat de ruitenwissers vervangen!
  • Zorg ervoor dat de verlichting goed staat afgesteld. In de donkere dagen en bij hevige neerslag is goed en correct afgesteld licht essentieel voor goed zicht.
  • Zorg voor een setje reservelampjes in de auto

 

Heedt u vragen over uw ruitenwissers of verlichting?