Ik val op!

Tijdig zien en gezien worden is van levensbelang in het verkeer. Zorg daarom voor goed zicht. In de donkere dagen en bij hevige neerslag is goed en correct afgesteld licht, in combinatie met goede ruitenwissers essentieel.

 

Je moet er toch niet aan denken wat er gebeurt als je door vieze ramen en slechte verlichting een kind over het hoofd ziet? Laat daarom nu de verlichting checken en tijdig de ruitenwissers, vervangen!

 

 

 

 

Niet tevreden over het zicht?

Wist je dat meeste “standaard” lampen eenvoudig kunt laten upgraden. Monteer de nieuwste generatie Philips WhiteVision Ultra lampen en geniet van:

 

  • Tot 60% meer zicht
  • Ultra helder wit licht, 4200K is vergelijkbaar met LED/Xenon
  • Lange levensduur & stijlvolle look
  • Verkrijgbaar in H4 & H7 (wij weten exact welke je nodig hebt)

Daar kunt je mee thuis komen!

 

 

Top 3 verlichting ergernissen

 

Nummer 1: Niet goed afgesteld

Oorzaak: Niet goed gekeurde verlichting, foutief gemonteerd, verkeerd afgesteld of te zwaar beladen.

 

Oplossing: Bezoek ons voor deskundig advies.

 

Doe zelf een verlichting test

Parkeer de auto met de voorkant op 3 à 4 meter afstand van een donkere muur. Zorg er wel voor dat de auto vlak staat, denk hierbij ook aan de bandenspanning en belading. Ga vervolgens in de auto zitten en zet de afstelknop van de koplampen (indien aanwezig) op nul.

 

Het testen kan beginnen!

Schakel om de beurt de verlichting in: stadslicht, groot licht, mistlicht, richtingaanwijzers, achteruitrijlicht en derde stoplicht. Zet als laatste de koplampen aan en kijk of de lichtstralen op dezelfde hoogte komen. Als dat niet zo is, dan is minstens één van de koplampen niet correct afgesteld. Staan beide lichten wel op gelijke hoogte, maar twijfelt je over de juiste hoogte, neem dan contact met ons op voor deskundig advies.

 

Nummer 2: Rijden zonder achterverlichting

Bij auto’s tot en met bouwjaar 2015 die uitgevoerd zijn met dagrijverlichting branden de achterlichten niet altijd standaard en dat kan gevaarlijke situaties opleveren. Onderweg zien we bij invallende regen, duisternis of mist helaas nog te vaak dat mensen vergeten over te schakelen naar dimlicht. En dat wordt wel eens vergeten!

 

Advies: Ga voorbereid op pad en check voor vertrek of de dagrijverlichting werkt.

 

Nummer 3: Zelf geen lampjes kunnen verwisselen

Soms zeer moeilijk of zelfs onmogelijk zonder speciaal gereedschap een lampje te vervangen. Laat staan als je in het donker langs de kant van de weg staat.Dit risico is te verkleinen door de lampen preventief te laten vervangen door ons.

 

Wist je dat?

 

Vanaf 2009 autofabrikanten verplicht een auto zo te ontwerpen dat je zelf een lampje zou moeten kunnen vervangen?